Lieve lezer,

Ik wil je graag meenemen naar een waargebeurd verhaal. Een persoonlijk verhaal wat ik, de schrijfster, lastig en spannend vindt om te delen. Maar het is nu tijd, tijd om uit de kast te komen. Ik deel graag mijn verhaal met jou, want hopelijk help ik je er mee…..

Er was eens……

Er was eens een jonge vrouw van 23 jaar oud die 5000 euro won tijdens een avondje Holland Casino met haar broertje. De jonge vrouw besloot om van dit geld kadootjes te kopen voor haar dierbaren, máár gaf ook zichzelf een groot kado. Ze ging namelijk een maand later een reis maken door Nieuw Zeeland. Ze bleef er drie maanden om te werken, te ontdekken, te genieten en gewoon even te “zijn”.

Paradijs

Het prachtige land, zo vol verschillende naturen, bracht haar steeds dichter bij zichzelf. Uiteindelijk vond deze vrouw haar eigen kracht, haar eigen liefde en bewandelde ze haar eigen pad. Ze heeft drie maanden genoten, keihard gewerkt (intussen tijd ook even een onderzoekje doen voor haar universitaire opleiding) en heel veel geleerd.
Ze kwam terug in Nederland, blij en dankbaar om haar familie en vrienden weer terug te zien. Nieuw Zeeland had haar zoveel gegeven dat het lastig zou gaan worden om zichzelf ook zo durven neer te zetten in haar directe omgeving. Ze was namelijk veranderd: Ze zorgde eerst voor zichzelf en dan pas voor de ander. Alleen, dat was nog niemand van haar gewend…. dus wat gebeurde er naar een tijdje, ze ging weer haar oude patronen volgen. Zorgen voor anderen, lief zijn voor anderen. Daardoor vergat ze weer heel langzaam zichzelf. Stapje voor stapje voelde ze zich minder goed.

Crisisperiode

Er kwam een hele zware burn-out, een periode van volledig op de rem moeten stappen. Niet meer werken, bijna niet meer studeren en weer bij haar ouders thuis wonen. Gelukkig had ze in deze tijd ontzettend veel mensen die klaar voor haar stonden, maar door medicatie en andere behandelingen kon ze weinig liefde ontvangen die voor haar bestemd was.
Het veranderde plotseling door een roodborstje… ja echt waar…. een roodborstje die bij haar ouders in de tuin zat. Ze zag het mooie vogeltje zitten op een takje en voelde de liefde voor het beestje. Bammmmm….. haar hart was geopend en ze dacht: Hier gaat het om! Het gaat om de liefde die ik voel en dat ik ook nu, in deze hele zware periode, dankbaar kan zijn voor de kleine dingen in het leven”

Ouder en wijzer

Nu, 8 jaar verder, is deze jonge vrouw, een iets oudere vrouw geworden. Ze is getrouwd met de meest zorgzame man die ze zich maar kan voorstellen, ze heeft prachtige tweelingdochters van 3 jaar oud en is momenteel directeur van twee bijzondere bedrijven. Succesvol, gelukkig en dankbaar voor haar leventje met al haar lieve familie en vrienden. Maar op dit moment zit deze iets oudere vrouw weer thuis, overprikkeld of zoals de huisarts zou zeggen “een burn-out”.

Burn-out

Een burn-out is voor iedereen anders, maar voor iedereen leerzaam. Een periode van op de rem trappen zijn wij nodig om verder te kunnen met ons leven. Het hoort erbij…..Of laat ik het zo zeggen, van mij mag dit erbij horen. Ik noem mijn burn-outs (die ik wekelijks heb) geen burn-out, maar een periode van bezinning, loslaten en chillen. Helaas zien behandelaar dit regelmatig nog anders. En deze behandelingen zijn vaak voor mij mijn grootste allergieën. Ik zie zo graag dat er nog meer echt geluisterd wordt naar de ander.

Samen Sterk Zorg

Ik weet dat wij bij Samen Sterk Zorg ook onze fouten maken en dat we ook zeker wel eens in de allergie van de zorgklant zitten, maar we proberen toch altijd het volgende in ons achterhoofd te houden bij volwassenen én kinderen:

Nee, ik wil geen stempel op mijn voorhoofd……

Ik wil dat jij míj ziet,

Nee, ik wil geen medicijnen……

Doe dit pas als het echt niet anders kan,

Nee, ik wil geen schaamte voor mijn “stempel”……..

Kijk eens goed hoe mooi deze mensen met stempels zijn,

Nee, geef mij geen rationele behandelaars…….

Maar geef me een knuffel,

Nee, ik wil geen cognitieve trucjes leren…..

Help mij te leren houden van mezelf,

Gewoon omdat ik hem verdien!!!

 

Muziek…..

Ik heb vandaag, midden in mijn momenteel overprikkelde periode, een liedje gezongen. Speciaal voor de mensen dicht om mij heen, die altijd naast mij staan.  Dit liedje is voor jou/jullie……

Zo, ik ga weer verder met chillen, genieten en mezelf behandelen als een prinsesje in mijn twee weken vakantie die ik verdiend heb!! Ik wens jullie een fijne kerst met heel veel gezelligheid, lekker eten, lol en liefde!!! En we gaan voor een knallend gezond, dankbaar en gelukkig 2018!!!

Liefs Annelies (komt nu uit de kast)

Ps. Enjoy the music. En tip: Ik heb nog nooit een zanglestraject gedaan, dus bekritiseer me niet op de valse noten af en toe, maar geef me een knuffel ;).. Ik kan ze gebruiken momenteel ;)!!!

Toedelooeeeee…..