Ons team

Annelies, Pedagoog: Liefde is.....beginnen bij jezelf!

 

Er was eens……

Er was eens een jonge vrouw van 23 jaar oud die altijd klaar stond voor alle mensen om haar heen. Die een voltijd universitaire studie deed, daarnaast een baan had in de zorg van 32 uur, vrijwilligerswerk deed, voetbalde, een heel groot sociaal netwerk had en naar alle verjaardagen ging (waardoor ze gemiddeld per weekend 3 a 4 feestjes bij langs ging)….. en ze zo had ze nog wat dingetjes. Poeh…. als je aan de zijlijn staat zie je dat dit een levensstijl is wat misschien niet de meeste “gezonde” stijl is.

Paradijs

Net toen de omgeving van de jonge vrouw dacht dat ze misschien wel in een burn-out zou raken, kreeg de jonge vrouw een prachtige kans. Ze ging namelijk voor 3 maanden helemaal alleen naar Nieuw Zeeland. Het prachtige land, zo vol verschillende naturen gaf haar rust en bracht haar steeds dichter bij zichzelf. Uiteindelijk vond de jonge vrouw haar eigen kracht en bewandelde ze daar zonder angst haar eigen pad.

Ze kwam 3 maanden later terug in Nederland, blij en dankbaar om haar familie en vrienden weer terug te zien. Ze had iets bijzonders geleerd in Nieuw Zeeland wat ze heel graag wou doorzetten in Nederland: Ze zorgde namelijk eerst voor zichzelf en dan pas voor de ander. Hmmmm….. er was alleen één probleem:……….. deze verandering was nog niemand van haar gewend….

Dus je kan raden wat er na een tijdje gebeurde?……….. Ze ging weer haar oude patronen volgen: Zorgen voor anderen, lief zijn voor anderen en ze ging zichzelf steeds verder op de achtergrond zetten. Stapje voor stapje kwam ze wéér verder van zichzelf af te staan……

Roodborstje

Er  kwam een pittige burn-out, een periode van volledig op de rem moeten staan voor de jonge vrouw. Een harde les, maar terwijl ze er in zat wist ze dat ze dit nodig had. Ze wist namelijk waar ze naar toe wou: Naar dat meisje in Nieuw Zeeland. Daar was ze zichzelf en leefde ze in vrijheid en niet in angst.

En toen kwam er een roodborstje op bezoek ;).. ja echt waar….  Ze zag het mooie vogeltje zitten op een takje en voelde de liefde voor het beestje. Bammmmm….. haar hart was geopend en ze dacht: Hier gaat het om! Het gaat om de liefde die ik voel en dat ik ook nu, in deze hele zware periode, dankbaar kan zijn voor de kleine dingen in het leven. En de eerste stap naar een leven zonder angst, een leven in vrijheid was gezet.

Ouder en wijzer

Nu (2017), 9 jaar verder, is deze jonge vrouw, een iets oudere vrouw geworden. Ze is gesetteld,heeft prachtige tweelingdochters en is momenteel directeur van twee bijzondere bedrijven. Succesvol, gelukkig en dankbaar voor haar leventje met al haar lieve familie en vrienden. Haar praktijk bestaat in februari 2018 al 5 jaar en ze heeft vele ouders mogen helpen om te leren houden van zichzelf. Haar werk is haar kado, elke keer maar weer!

 

Samen Sterk Zorg

P.O.L. is aangesloten bij het Samen Sterk Zorg. Een ondernemersplatform voor ZZPers werkzaam in de zorg. Samen Sterk Zorg heeft teams door heel Nederland met veel verschillende zorgverleners: Maatschappelijkwerkers, (Ortho)Pedagogen, Hoogbegaafheidstrainer, Yogadocenten, Paardencoachen, Ouderen activiteitenbegeleiders, Onderwijsdeskundigen, Kindertolken en nog veeeeel meeer……

Dus ben je benieuwd wie mijn collega’s zijn. Neem dan een kijkje op:

www.samensterkzorg.nl